Hong Kong, Hong Kong

Hong Kong Cundall Office

Keeping it Natural

The main office area is open-plan and flooded with natural light from the 4.5m floor-to-ceiling windows. Some 90 percent of the office workstations have access to views and, by installing PVC- free blinds against the windows, solar glare is controlled to optimise visual comfort. Bearing circadian rhythms in mind and the health and wellbeing of our staff, all workstations have at least 200 equivalent melanopic lux present between the hours of 9am and 1pm.

  • Services

    Architectural Lighting Design

  • Sectors

    Workplace

  • Client

    Cundall

  • Architect

    XLMS

Recycling

Without compromising the design and effectiveness of the lighting, fluorescent light fixtures have been reused from Cundall’s previous office to create a comfortable lighting scheme that meets both WELL and LEED standards. Costs-in-use are kept to a minimum by using efficient lighting with occupancy-detection and daylight-dimming controls. By placing luminaires only where they are needed, rather than flooding the floor with unnecessary illumination, a 25 percent better lighting power density than the ASHRAE 90.1-2010 standards has been attained, as well as gaining maximum points against the interior lighting power credit under LEED.

Lift Lobby Boardroom and Kitchen